Äntligen finns in- och utcheckning för dina maskiner! Med hjälp av maskin-trackingen kan användarna – via appen – checka in- och ut på en arbetsplats med den maskin som nyttjas. Färdsträckan som körs av den incheckade, kan sedan följas via webbgränssnittet i såväl realtid, som i efterhand.

Vi har även byggt stöd för notifikationer i appen och webbgränssnittet. Detta innebär bl.a. att du kan få en notifikation direkt i mobilen från vår app när en maskin checkar in och ut på ett projekt.

Notiser

Du kan nu få en notis via appen och i din webbläsare i datorn när en maskin checkar in och/eller ut från ett projekt. För att aktivera notiser:
Gå in i fliken Maskiner, välj och redigera den maskin du önskar hantera notiser för och bocka sedan i användarna du önskar ska få notiser för den maskin.

Maskin-tracking

Aktivera checka in- och ut

För att användarna ute i fält ska ges möjligheten checka in en maskin:
1. Tilldela Projektrollen den nya behörigheten: (Maskinrapporter) In- och utcheckning
2. Gör sedan maskinen tillgänglig för tracking genom att gå in i fliken Maskiner, redigera den maskin du önskar ska vara tillgänglig, bocka i ”tracking” och spara.

När tilldelningen av behörighet är gjord och maskinen är aktiverad, får användarna i appen tillgång till checka in/checka ut i maskinrapporten i Appen

Se incheckade maskiner

För att kunna se incheckade maskiner behöver behörigheterna Tracking och Tracking av maskin appliceras på företagsrollen. Detta ger användarna med behörigheten tillgång till den nya fliken Tracking i menyraden i webbgränssnittet.

Väl inne i den nya fliken finns möjligheten att se vilka maskiner som är incheckad, vart dom befinner sig och hur maskinen färdats.

(Du hanterar roller i fliken användarhantering)

Categories: Aktuellt